P-Frame σίτες αλουμινίου

Η Professional Frame δίνει την λύση σε σίτες αλουμινίου για οποιουδήποτε τύπου παράθυρα και μπαλκονόπορτες. Αναλαμβάνουμε την μελέτη, την τοποθέτηση και την κατασκευή σε σίτες αλουμινίου οριζόντιας κίνησης (Plisse με κορδόνι η ερπύστρια), σταθερές, ανοιγόμενες, κάθετης κίνησης αλλά και σε ηλεκτρικές σίτες, πάντα με την εγγύηση της P-Frame.

Οι σίτες αλουμινίου είναι ένα τεχνιτό εμπόδιο που χρησιμοποιείται για να κρατήσει τα έντομα έξω το χώρο μας, ενώ επιτρέπει στον αέρα και το φως να περάσουν. Προσφέρουν επίσης την δυνατότητα φυσικού αερισμού των χώρων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός το οποίο προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Επιπλέον, στο εσωτερικό των κτιρίων υπάρχει η απαραίτητη θερμική άνεση, σημαντική για την μείωση των ωρών λειτουργίας των κλιματιστικών συστημάτων.

Σίτες αλουμινίου – Βασικότεροι τύποι

Ανοιγόμενες σίτες 

Οι ανοιγόμενες σίτες χρησιμοποιούντε κατά κύριο λόγο σε πόρτες εισόδου και κουζίνας. Η κατασκευή αποτελείται από μια κάσα αλουμινίου η οποία είναι σταθερή και από το ανοιγόμενο κομμάτι της κατασκευής (πόρτα) το οποίο ανοίγει προς τη μία κατεύθυνση και περιλαμβάνει τη σίτα αλουμινίου. Οι ανοιγόμενες σίτες αλουμινίου έχουν αρκετά πλεονεκτήματα όπως:

  • Ιδανική λύση για πόρτες με συχνή χρήση.
  • Ειδικός μηχανισμός επαναφοράς που κάνει την πόρτα να κλείνει μόνη της.
  • Εύκολη συντήρηση και αντικατάσταση της σίτας σε περίπτωση που σχιστεί.
  • Μεγάλη αντοχή και διάρκεια ζωής.
  • Δέχεται ειδική πόρτα για κατοικίδια.
  • Μας δίνουν εξτρά επιλογές, αφού μπορούν να ανοίγουν αυτόματα με τη χρήση φωτοκύτταρου.

Το μειονέκτημα τις ανοιγόμενης σίτας είναι ότι πρόκειται για μια σταθερή και μόνιμη κατασκευή. Επιπλέον, απαιτούν ελεύθερο χώρο μπροστά από την πόρτα ώστε να ανοίγουν.

Σίτες κάθετης κίνησης

Οι σίτες αλουμινίου κάθετης κίνησης εξασφαλίζουν ομαλή, άνετη και ελεγχόμενη κίνηση. Το αντιανεμικό βουρτσάκι που διαθέτει, βοηθά να παραμένει στην θέση της, σε περίπτωση δυνατού αέρα. Οι σίτες κάθετης κίνησης τοποθετούνται κατά κύριο λόγω στα παράθυρα αλουμινίου. Δεν είναι πρακτική επιλογή για μπαλκονόπορτες, αφού θα πρέπει να σκύβουμε για να τις ανοίγουμε.Μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τύπων ειναι:

  • Μεγάλη διάρκεια ζωής, αν γίνει σωστή τοποθέτηση
  • Οικονομικές σε σχέση με αυτά που προσφέρουν

Οι σίτες κάθετης κίνησης, ιδανικά πρέπει να κατασκευάζονται σε φάρδος κάτω του ενάμιση μέτρου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να αποφύγουμε φθορές από τον αέρα ή από μη εσκεμένη πίεση, που μπορούν να τις κάνουν να βγούν από τους οδηγούς τους και να σκιστούν. Σε όλες τις σίτες μας μπορούμε να συμπεριλάβουμε κορδόνι για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση τους, αλλά και ειδικό φρένο ώστε να αποφύγετε ατυχήματα. Οι τιμές διαμορφώνονται ανάλογα με τον μηχανισμό που θα χρησιμοποιήσουμε, την ποιότητα, τις διαστάσεις κ.α.

Οριζόντιας κίνησης

Η πιο πρακτική και ιδανική λύση για χρήση σε μπαλκονόπορτες ή εισόδους είναι οι σίτες οριζόντιας κίνησης. Είναι πολύ εύκολες στην καθημερινή τους χρήση και μπορούν να παραμείνουν κλειστές το διάστημα που δεν χρησιμοποιούντε, χωρίς να ενοχλούν.

Υπάρχουν πολλοί τύποι για να διαλέξετε, με τις τιμές να ποικίλλουν ανάλογα με τον τύπο πανιού (plisse ή ίσιο πανί) καθώς και τον μηχανισμό – οδηγό, που χρησιμοποιείται για την κίνηση στο κάτω μέρος (ερπυστριοφόρος, με σχοινί, με οδηγό κτλ.).

Η ποιότητα και το είδος της σίτας, οι μηχανισμοί αλλά και η τοποθέτηση, είναι μερικοί από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τη διάρκεια ζωής τους.

Σταθερές σίτες αλουμινίου 

Οι σταθερές σίτες χρησιμοποιούνται κυρίως σε μικρά παράθυρα φωταγωγών και μπάνιων. Εϊναι μία πιό οικονομική λύση για περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνει η σίτα αλουμινίου. Τα βασικότερα μειονεκτήματα των σταθερών σιτών αλουμινίου είναι:

  • Περιορισμός της πρόσβασης στην εξωτερική πλευρά του κουφώματος.
  • Καθώς είναι μόνιμες κατασκευές δυσκολεύουν τον καθαρισμό τους.

Οι τιμές στις σταθερές σίτες εξαρτάται από το υλικό, τις διαστάσεις, το χρώμα κ.α.

Συρόμενες σίτες για χωνευτά κουφώματα 

Οι συρόμενες σίτες χωνευτών κουφωμάτων έχουν μεγάλη διάρκεια ζώής, αφού είναι μια από τις πιό ανθεκτικές κατασκευές ανάμεσα στους τύπους σιτών. Επιπλέον, είναι πολύ άνετες για καθημερινή χρήση και η αντικατάσταση της σίτας σε περίπτωση σκισίματος είναι πολύ εύκολη.

Οι σίτες για χωνευτά κουφώματα απαιτούν να προυπάρχει το απαραίτητο κενό ανάμεσα στα τούβλα, από την κατασκευή της κατοικίας. Αν οι σίτες μπορούν να τοποθετηθούν, τότε είναι σίγουρα ιδανικότερες από τις σίτες οριζόντιας κίνησης.

Επάλληλες σίτες αλουμινίου

Οι επάλληλες σίτες αλουμινίου είναι ιδανικές για δίφυλλα επάλληλα ή μεγάλα σε πλάτος κουφώματα.

Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι πολύ εύκολες στη καθημερινή τους χρήση και μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα σε περίπτωση οποιασδήποτε φθοράς.

Γενικότερα, μπορούμε να πούμε ότι έχουν τα περισσότερα από τα πλεονεκτήματα που έχουν οι συρρόμενες σίτες αλουμινίου, με το μειονέκτημα ότι καλύπτουν πάντα το μισό κούφωμα και περιορίζουν την ορατότητα.

Ηλεκτρικές σίτες

Οι ηλεκτρικές σίτες ανοίκουν στις σίτες κάθετης κίνησης και είναι ιδανικές για πολύ μεγάλες μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν κάτω από έντονες καιρικές συνθήκες, όπως υψηλούς ανέμους 12 μποφόρ, σε πολύ μικρό χρόνο.

Η κατασκευή μπορεί να περιλαμβάνει τηλεχειρισμό και μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε χρώμα. Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος αγοράς, αφού ξεκινούν από περίπου 1000€.