Παράθυρα αλουμινίου

Η Professional Frame διαθέτει μια τεράστια γκάμα από τα κορυφαία παράθυρα αλουμινίου. Αναλαμβάνουμε την μελέτη, την κατασκευή και την τοποθέτηση σε ανοιγόμενα και συρόμενα ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου. Διαθέτουμε όλες τις κορυφαίες σειρές της Exalco, της Alumil και της Europa ώστε να επιλέξετε τα παράθυρα αλουμινίου που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για αποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση.

Τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου επηρεάζουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Έτσι, η επιλογή των παραθύρων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Τα παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με:

 • το υλικό κατασκευής
 • την θερμοδιακοπή
 • τον τρόπο που ανοίγουν
 • την ασφάλεια που προσφέρουν
 • καθώς και την αντοχή στο χρόνο και στα καιρικά φαινόμενα.

Η ενεργειακή απόδοση επίσης είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα ώστε να αποφασίσουμε την μάρκα και την σειρά των κουφωμάτων που θα τοποθετήσουμε στην κατοικία ή στον επαγγελματικό μας χώρο.

Έτσι, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στους συντελεστές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραθύρων αλουμινίου.

Παράθυρα αλουμινίου σε συγκρότημα κατοικιών στον Υμηττό

Τοποθετήκαν και στα δυο συγκροτήματα Εuropa ess34 σε χρώμα γκρι ral 7038. Τα συρόμενα είναι με μηχανισμό ανύψωσης και τα ανοιγόμενα με περιμετρικό μηχανισμό. Τέλος, στο έργο μπήκαν τζάμια planistar evo με argon.

Παράθυρα αλουμινίου βάση του τρόπου ανοίγματος

Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου

Κατασκευή και τοποθέτηση exalco 129 super thermo με τετράφυλλα ανοιγόμενα πατζούρια οβαλίνα για μέγιστο αερισμό, μασκουλομεντεσέδες με ανεμοπαγίδα και τζάμια triplex με ακουστική. Σε χρώμα ral 7039 ammos.

Ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου κατασκευάζονται με ένα ή και παραπάνω φύλλα. Το χαρακτηριστικό που τα κάνει να διαφέρουν από τα υπόλοιπα, είναι ο τρόπος ανοίγματος. Τα συγκεκριμένα παράθυρα ανοίγουν όπως οι πόρτες, μπορούν να περιλαμβάνουν ανάκληση και συνδυάζονται άψογα με σίτες αλουμινίου. Μερικά από τα πλεονεκτήματα τους είναι κυρίως οι αυξημένες μονωτικές ιδιότητες, όπως η θερμομόνωση και η ηχομόνωση, η αντίσταση στην υγρασία, αλλά και η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν. Τα συγκριτικά καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως στα περιμετρικά ελαστικά και μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε.

Αυτός ο τύπος είναι συμβατός με ρολλά και πατζούρια αλουμινίου και μπορούν να διαθέτουν ανάκλιση. Οι λόγοι που σε κάποιες περιπτώσεις δεν επιλέγονται ως ιδανική λύση είναι η τιμή. Επίσης, το γεγονός ότι χρειάζεται να υπάρχει ελεύθερος χώρος μπροστά από τα παράθυρα ώστε να ανοίγουν. Φυσικά, τα πλεονεκτήματα που μπορούν να μας προσφέρουν είναι σαφώς ανώτερα των μειονεκτημάτων τους. Χωρίζονται σε:

 • Θερμοδιακοπής
 • Συμβατικά ψυχρά
 • 1φυλλα- 2φυλλα
 • Περιστροφής

Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούνται από μηχανισμούς με ράγες οι οποίες οδηγούν τα παράθυρα αλουμινίου. Μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγαλύτερες διαστάσεις και απαιτούν μικρότερες επιφάνειες από αλουμίνιο. Χωρίζονται σε χωνευτά, των οποίων τα φύλλα μπαίνουν μέσα στον τοίχο και σε επάλληλα, στα οποία τα φύλλα έχουν παράλληλη κίνηση.

Τα χωνευτά μπορούν να κρύβονται μέσα στην τοιχοποιία με αποτέλεσμα να εξοικονομούν χώρο. Από την άλλη, τα επάλληλα έχουν παρόμοια λογική, με τη διαφορά ότι το μισό παράθυρο μένει κλειστό και το ένα φύλλο μπαίνει πίσω από το άλλο.

Σε σύγκριση με τα ανοιγόμενα, έχουν ελαφρώς κατώτερες μονωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να έρθουν στα επίπεδα των ανοιγόμενων, αν γίνουν ανασηκούμενα. Τα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε:

 • θερμοδιακοπής (επάλληλα & χωνευτά)
 • ψυχρά (επάλληλα & χωνευτά)
 • ανασηκούμενα
Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου exalco

Έργο στην Νέα Μάκρη. Κουφώματα αλουμινίου Exalco 235 και 129 σε χρώμα 7012 ammos τζάμια sun plus με argon χρησιμοποιήθηκαν μηχανισμοί GU και λάστιχα EPDM περιμετρικά των κουφωμάτων για να μην έχουμε μεταφορά θερμότητας.

Σταθερα παράθυρα αλουμινίου

Σταθερά παράθυρα αλουμινίου

Τα σταθερά παράθυρα αλουμινίου καλύπτουν κάθε σας ανάγκη και έχουν άριστες ιδιότητες. Η τοποθέτηση τους είναι αρκετά εύκολη και προσφέρουν αυξημένη φοτεινότητα και θέα στον χώρο που θα τα τοποθετήσουμε.

Οι βασικότερες χρήσεις τους είναι σε βιτρίνες καταστημάτων, προσόψεις και χωρίσματα, παράθυρα μπάνιου. Συνήθως τα τοποθετούμε σε συνδυασμό με συρόμενα και ανοιγόμενα παράθυρα.

Τα σταθερά παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε:

 • Θερμοδιακοπής
 • Ψυχρά

Ενεργειακά & απλά παράθυρα αλουμινίου

Τα παράθυρα αλουμινίου διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο, λόγω του αλουμινίου που έχει μεγάλη ανθεκτικότητα ως υλικό. Επιπλέον θετικά χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι η ανθεκτικότητα στα καιρικά φαινόμενα, το μικρό κόστος συντήρησης και το χαμηλό βάρος του.

Οι βασικότερες κατηγορίες των προφίλ παραθύρων αλουμινίου είναι τα απλά ή αλλιώς ψυχρά και τα θερμοδιακοπτόμενα. Η διαφορά στα παράθυρα με θερμοδιακοπή, είναι το πολυαμίδιο, ένα υλικό το οποίο βρίσκεται στο προφιλ του παραθύρου και αυξάνει τις ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, τα τζάμια μπορεί να είναι διπλά ή τριπλά και περιλαμβάνουν στην επιφάνειά τους μια ειδική μεμβράνη από οξείδια αργύρου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι διαφορές σε επίπεδα απόδοσης μεταξύ ενός μονού, ενός διπλού και ενός τριπλού υαλοπίνακα είναι μεγάλες. Ενδεικτικά, ένα μονό τζάμι μπορεί να έχει συντελεστή θερμοπερατότητας 5,7 W/m2K, ένα απλό διπλό τζάμι 2,8 W/m2K, ένα ενεργειακό διπλό 1,1 W/m2K κι ένα τριπλό ενεργειακό 0,6 W/m2K. Ο συντελεστής θερμοπερατότητος όσο μικρότερος είναι, τόσο καλύτερος είναι. Έτσι, διαπιστώνει κανείς ότι το ενεργειακό διπλό τζάμι είναι περίπου 3 φορές πιο μονωτικό από το απλό διπλό και 5 φορές πιο μονωτικό από το μονό.

Παράθυρα αλουμινίου με ρολά

Τα κουτιά στα παράθυρα PVC και στα αλουμινίου είναι οι κατασκευές που αποθηκεύεται το ρολό και χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες. Τα επικαθήμενα και τα εξωτερικά.

Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Γενικότερα τα ρολά είναι πιο λειτουργικά από τα ανοιγόμενα παντζούρια αλουμινίου. Το μοναδικό ίσως αισθητικό μεινέκτημα είναι η παρουσία του κουτιού αποθήκευσης που βρίσκεται πάνω από το παράθυρο. Λόγω των οπών που έχουν τα κουτιά αυτά, αποτελούν βασικό σημείο για θερμικές απώλειες.

Τα κουτιά μέσα στα οποία αποθηκεύονται τα ρολά χωρίζονται επίσης σε θερμοδιακοπτόμενα και σε απλά. Η βασικότερη διαφορά είναι ότι τα θερμοδιακοπτόμενα περιλαμβάνουν ένα ειδικό μονωτικό στην εσωτερική πλευρά τους. Το υλικό αυτό μπορεί να είναι DOW και πολυαμίδια για καλύτερη θερμομόνωση. Παρακάτω θα αναλύσουμε περισσότερο το κάθε είδος καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Εξωτερικά ρολά

Τα Εξωτερικά ρολά αλουμινίου τοποθετούνται από την εξωτερική μεριά και ακριβώς πάνω από το λαμπά του κουφώματος. Έτσι, δεν μειώνεται το ύψος του παραθύρου όπως συμβαίνει με τα επικαθήμενα ρολά.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των εξωτερικών ρολών είναι:

 • Διατήρηση του ωφέλιμου ύψους των παραθύρων.
 • Τα κουφώματα με εξωτερικά ρολά έχουν καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης. Ο λόγος είναι επειδή το κουτί του ρολού δεν βρίσκεται μέσα στο άνοιγμα του κουφώματος, όπως συμβαίνει με τα επικαθήμενα κουτιά.

Τα βασικότερα μειονεκτήματά τους έιναι:

 • Ότι η αισθητική τους δεν είναι εφάμιλλη με αυτή των επικαθήμενων μιας και προεξέχουν από την υπόλοιπη τοιχοποιία.
 • Έχουν μειωμένη ασφάλεια διότι οι οδηγοί και το κουτί τους βρίσκονται εκτός της τοιχοποιίας και έχουν πρόσβαση από οποιονδήποτε.
 • Μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με μοτέρ και όχι χειροκίνητα.
 • Δυσκολία επιδιορθώσεων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μπαλκόνια.

Επικαθήμενα ρολά

Ως επικαθήμενα ονομάζουμε τα κουτιά που τοποθετούνται πάνω στην κάσα του παραθύρου, με αποτέλεσμα να μειώνουν το καθαρό ύψος του ανοίγματος.

Το ύψος του κουτιού διαφέρει ανάλογα με το είδος των ρολών που θα επιλέξουμε (π.χ. αλουμινίου, φυλλαράκι πολυουρεθάνης, φυλλαράκι βαρέως τύπου, μεγάλου αερισμού, διάτρητες).

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα τους είναι:

 • Αυξημένη ασφάλεια αφού οι οδηγοί του βιδώνονται πίσω από την κάσα του παραθύρου.
 • Το ανέβασμα και το κατέβασμα των ρολών μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρικά ρολά, είτε με χειροκίνητα με ιμάντα, ακόμα και με συνδυασμό αυτών.
 • Ευκολία στη συντήρηση.
 • Περισσότερο καλαίσθητα από τα εξωτερικά ρολά.

Τα βασικότερα μειονεκτήματα είναι:

 • Μείωση του ύψους του παραθύρου.
 • Μειωμένη θερμομόνωση αν τα κουτιά δεν είναι θερμοδιακοπτόμενα.

Εξοικονομήστε ενέργεια και χρήματα από τα ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου

Οι πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου είναι η ιδανική λύση για να εξοικονομήσετε ενέργεια, άρα και αρκετά χρήματα χειμώνα, αλλά και καλοκαίρι. Φαίνεται, πως οι αυξημένες τιμές όσον αφορά την ενέργεια δεν θα υποχωρήσουν σύντομα. Επιπλέον, οι τιμές στα καυσόξυλα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν ανέβει κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Έτσι, οι καταναλωτές πλέον δίνουν σημαντικό μέρος των εσόδων τους, ανεξάρτητα από το ποιο είδος θέρμανσης θα επιλέξουν. Ένα τεράστιο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών έχει εγκλωβιστεί, και θεωρείται ότι περίπου 1 στις 3 πολυκατοικίες δεν θα ανάψουν φέτος τα καλοριφέρ.

Η παλιά κατασκευή των κατοικιών και τα παλιάς τεχνολογίας παράθυρα αλουμινίου δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, απαιτείται από τον ΚΕΝΑΚ, τον κανονισμό για την ενεργειακή απόδοση κτηρίων, οι κατοικίες να ελαχιστοποιήσουν την απώλεια ενέργειας, άρα και το κόστος για ψύξη και θέρμανση. Σίγουρα θα έχετε ακούσει αρκετούς να ισχυρίζονται πως τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να εξοικονομήσουν τεράστια ποσά ενέργειας και χρημάτων, αφού μειώνουν τις θερμικές απώλειες της κατοικίας σας. Σας λέμε λοιπόν ότι δεν είναι απλά ισχυρισμοί, αλλά γεγονός και εδώ θα μάθετε το γιατί.

Παράθυρα αλουμινίου – Η ιδανική λύση

Η αυξημένη ανάγκη να μειωθούν τα έξοδα κάθε νοικοκυριού αλλά και κάθε επαγγελματικού χώρου, κάνει επιτακτική και την ανάγκη να διατηρήσουμε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό τους σε όσον το δυνατόν πιο σταθερά επίπεδα. Τα ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου έρχονται να δώσουν τη λύση.

Έτσι, τα νέα κουφώματα διαθέτουν υαλοπίνακες που επιτρέπουν στο φυσικό φως να μπαίνει και να ζεσταίνει τα δωμάτια, αλλά και που το φιλτράρουν ώστε να μην κουράζει τα μάτια. Έχουν τη δυνατότητα να κρατούν στο εσωτερικό του σπιτιού τη θερμότητα, αλλά και να κρατούν την υγρασία έξω από αυτό. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορούν να διατηρήσουν επίσης σε σταθερά επίπεδα την ψύξη από τα συστήματα κλιματισμού. Όλα αυτά συμβάλουν στο να πέσουν τα έξοδα ψύξης και θέρμανσης κατακόρυφα.

Η εξοικονόμηση ενέργειας δεν οφείλεται μόνο στους υαλοπίνακες αλλά και στα πλαίσια αλουμινίου. Τα πλαίσια αυτά είναι ανθεκτικά στο χρόνο, την υγρασία και τις καιρικές συνθήκες, ενώ απαιτούν μηδαμινή συντήρηση. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από τύπους, σχέδια, και χρώματα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Ευελιξία στη σχεδίαση των παράθυρων αλουμινίου

Κάθε επαγγελματικό και οικιακό σύγχρονο κτίριο έχει το δικό του μοντέρνο σχεδιασμό. Αυτή η σχεδιαστική ποικιλία απαιτεί και τα ανάλογα παράθυρα αλουμινίου που να μπορούν να προσαρμοστούν στο σχέδιο ενός κτιρίου, δίχως να συμβιβάζουν την ασφάλεια και την αντοχή τους, ούτε φυσικά και την υψηλή ενεργειακή τους απόδοση.

Τα παράθυρα αλουμινίου επιτρέπουν στους αρχιτέκτονες να μπορούν να χρησιμοποιούν μεγάλες διαστάσεις για περισσότερη οπτική επαφή με το περιβάλλον, αλλά και για περισσότερο φως στο εσωτερικό του κτιρίου. Από τη άλλη, μπορούν να επιλέξουν και μικρά κουφώματα, για μπάνια και σοφίτες.

Αναμφισβήτητα το αλουμίνιο δίνει τεράστια ευελιξία στο σχεδιασμό και χαρίζει σημαντικά πλεονεκτήματα. Τα κουφώματα αλουμινίου εξασφαλίζουν παρόμοια και σταθερή θερμοκρασία σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Είναι πραγματικά μία επένδυση που εξοικονομεί τεράστια ποσά χρημάτων κάθε χρόνο.

Πόσα χρήματα εξοικονομώ με τα ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου;

Με την αλλαγή των παλιών παραθύρων σε ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου έχουμε αισθητικά αλλά και οικονομικά οφέλη. Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που γίνονται σε μια ανακαίνιση είναι η αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων με καινούρια. Η αισθητική αξία των κουφωμάτων είναι άμεσα ορατή, αφού η κατοικία δείχνει σύγχρονη και μοντέρνα. Πέρα από την οπτική αναβάθμιση του κτιρίου, φυσικά πρέπει να δούμε και ποιο είναι τελικά το οικονομικό όφελος από αυτή την αλλαγή.

Πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε με τα απλά παράθυρα αλουμινίου και πόσο με τα θερμοδιακοπτόμενα; Για να απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις θα πρέπει να διαχωρίσουμε στο μυαλό μας τα απλά και τα θερμοδιακοπτόμενα ή αλλιώς ενεργειακά. Τα ενεργειακά παράθυρα διαθέτουν ειδικά μονωτικά υλικά μέσα στο προφίλ, όπως είναι οι ρητίνες και το πολυαμίδιο, ώστε να αυξήσουν τις θερμομονωτικές τους ιδιότητες. Η ενίσχυση του κουφώματος με τέτοιου είδους υλικά γίνεται γιατί το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Έτσι, για να ελαχιστοποιήσουμε τις θερμικές απώλειες, πρέπει να υπάρχει η λεγόμενη θερμοδιακοπή.

Η ίδια λογική θερμοδιακοπής εφαρμόζεται και στα ενεργειακά τζάμια. Υπάρχει σε αυτά ένα ειδικό στρώμα από κάποια μεταλλικά οξείδια, όπως είναι το οξείδιο αργύρου. Τα σωματίδια αυτά έχουν την ιδιότητα να μην επιτρέπουν τη μεταφορά ης θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο προς τα έξω, και το αντίθετο. Με αυτόν τον τρόπο εγκλωβίζουν τη ζέστη στο εσωτερικό του σπιτιού κατά τους χειμερινούς μήνες, ενώ κρατάνε έξω τη ζέστη κατά τους καλοκαιρινούς.

Οικονομικά οφέλη

Αν υπολογίσουμε όλες τις μετρήσιμες μονωτικές ιδιότητες των παράθυρων αλουμινίου και συνυπολογίσουμε όλα τα δεδομένα της κατοικίας μπορούμε να βρούμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια την εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων ανά έτος. Έτσι, μπορούμε να υπολογίσουμε τη δαπάνη για την ψύξη το καλοκαίρι και τη θέρμανση τον χειμώνα. Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τα άμεσα οικονομικά οφέλη, υπάρχουν και αρκετά έμμεσα.

Το οικονομικό όφελος για μια κατοικία περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων, 2 υπνοδωματίων, σαλονιού, κουζίνας και μπάνιου και βάση των σημερινών τιμών ρεύματος και πετρελαίου, συνοψίζεται ως εξής.
• Χαμηλότερη κατανάλωση στο πετρέλαιο, με κέρδος περίπου 600 – 800 ευρώ ανά έτος.
• Επιπλέον, χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας το καλοκαίρι λόγω μειωμένης χρήσης κλιματιστικού, με κέρδος περίπου 500-700 ευρώ ανά έτος.
• Τέλος, η αλλαγή σε παράθυρα αλουμινίου αυξάνει και την αξία του ακινήτου. Φυσικά, η τιμή εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, όπως η χρονολογία που κτίστηκε το ακίνητο, η τιμή ζώνης και άλλα. Τα κουφώματα αλουμινίου βελτιώνουν την εικόνα της κατοικίας σας, αλλά και προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ενάντια στις κλοπές.

Περιβαλλοντικά οφέλη από τα παράθυρα αλουμινίου

Σημαντικό επίσης είναι και το να λάβουμε υπόψη τις επιπτώσεις για το περιβάλλον, από τα υλικά που χρησιμοποιούμε σε κατοικίες και επιχειρήσεις. Το αλουμίνιο είναι πλήρως ανακυκλώσιμο, που σημαίνει ότι θα ανακυκλωθεί μετά το κύκλο ζωής του ως κούφωμα, θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και τέλος θα συνεισφέρει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Βλέποντας την τελευταία δεκαετία την έλλειψη ορυκτών καυσίμων είναι η στιγμή να συνειδητοποιήσουμε τον αντίκτυπο που έχουμε στον πλανήτη και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε ώστε να μειώσουμε την καθημερινή επίπτωση μας στο περιβάλλον.