ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

P-Frame παράθυρα αλουμινίου

Η Professional Frame διαθέτει μια τεράστια γκάμα από τα κορυφαία παράθυρα αλουμινίου. Αναλαμβάνουμε την μελέτη, την κατασκευή και την τοποθέτηση σε ανοιγόμενα και συρόμενα ενεργειακά παράθυρα αλουμινίου.

Διαθέτουμε όλες τις κορυφαίες σειρές της Exalco και της Alumil, ώστε να επιλέξετε τα παράθυρα αλουμινίου που ταιριάζουν στην δική σας περίπτωση. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για αποιαδήποτε πληροφορία και ερώτηση.

Τα παράθυρα και οι πόρτες αλουμινίου επηρεάζουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Έτσι, η επιλογή των παραθύρων πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Τα παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα με το υλικό κατασκευής, τον τρόπο που ανοίγουν, την θερμοδιακοπή, την ασφάλεια που προσφέρουν, καθώς και την αντοχή στο χρόνο και στα καιρικά φαινόμενα.

Η ενεργειακή απόδοση επίσης είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα ώστε να αποφασίσουμε την μάρκα και την σειρά των κουφωμάτων που θα τοποθετήσουμε στην κατοικία ή στον επαγγελματικό μας χώρο.

Έτσι, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δωθεί στους συντελεστές και στα τεχνικά χαρακτηριστικά των παραθύρων αλουμινίου.

Παράθυρα αλουμινίου βάση του τρόπου ανοίγματος

Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου

Κατασκευή και τοποθέτηση exalco 129 super thermo με τετράφυλλα ανοιγόμενα πατζούρια οβαλίνα για μέγιστο αερισμό, μασκουλομεντεσέδες με ανεμοπαγίδα και τζάμια triplex με ακουστική. Σε χρώμα ral 7039 ammos.

Ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου

Τα ανοιγόμενα παράθυρα αλουμινίου κατασκευάζονται με ένα ή και παραπάνω φύλλα. Το χαρακτηριστικό που τα κάνει να διαφέρουν από τα υπόλοιπα, είναι ο τρόπος ανοίγματος. Τα συγκεκριμένα παράθυρα ανοίγουν όπως οι πόρτες, μπορούν να περιλαμβάνουν ανάκληση και συνδυάζονται άψογα με σίτες αλουμινίου. Μερικά από τα πλεονεκτήματα τους είναι κυρίως οι αυξημένες μονωτικές ιδιότητες, όπως η θερμομόνωση και η ηχομόνωση, η αντίσταση στην υγρασία, αλλά και η αυξημένη ασφάλεια που προσφέρουν. Τα συγκριτικά καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά οφείλονται κυρίως στα περιμετρικά ελαστικά και μηχανισμούς που χρησιμοποιούμε.

Αυτός ο τύπος είναι συμβατός με ρολλά και πατζούρια αλουμινίου και μπορούν να διαθέτουν ανάκλιση. Οι λόγοι που σε κάποιες περιπτώσεις δεν επιλέγονται ως ιδανική λύση είναι η τιμή και το γεγονός ότι χρειάζεται να υπάρχει ελεύθερος χώρος μπροστά από τα παράθυρα ώστε να ανοίγουν. Φυσικά, τα πλεονεκτήματα που μπορούν να μας προσφέρουν είναι σαφώς ανώτερα των μειονεκτημάτων τους. Χωρίζονται σε:

 • Θερμοδιακοπής
 • Συμβατικά ψυχρά
 • 1φυλλα- 2φυλλα
 • Περιστροφής

Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου

Τα συρόμενα κουφώματα αποτελούνται από μηχανισμούς με ράγες οι οποίες οδηγούν τα παράθυρα αλουμινίου. Μπορούν να κατασκευαστούν σε μεγαλύτερες διαστάσεις και απαιτούν μικρότερες επιφάνειες από αλουμίνιο. Χωρίζονται σε χωνευτά, των οποίων τα φύλλα μπαίνουν μέσα στον τοίχο και σε επάλληλα, στα οποία τα φύλλα έχουν παράλληλη κίνηση.

Τα χωνευτά μπορούν να κρύβονται μέσα στην τοιχοποιία με αποτέλεσμα να εξοικονομούν χώρο. Από την άλλη, τα επάλληλα έχουν παρόμοια λογική, με τη διαφορά ότι το μισό παράθυρο μένει κλειστό και το ένα φύλλο μπαίνει πίσω από το άλλο.

Σε σύγκριση με τα ανοιγόμενα, έχουν ελαφρώς κατώτερες μονωτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να έρθουν στα επίπεδα των ανοιγόμενων, αν γίνουν ανασηκούμενα. Τα συρόμενα παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε:

 

 • θερμοδιακοπής (επάλληλα & χωνευτά)
 • ψυχρά (επάλληλα & χωνευτά)
 • ανασηκούμενα
Συρόμενα παράθυρα αλουμινίου exalco

Έργο στην Νέα Μάκρη. Κουφώματα αλουμινίου Exalco 235 και 129 σε χρώμα 7012 ammos τζάμια sun plus με argon χρησιμοποιήθηκαν μηχανισμοί GU και λάστιχα EPDM περιμετρικά των κουφωμάτων για να μην έχουμε μεταφορά θερμότητας.

Σταθερά παράθυρα αλουμινίου

Τα σταθερά παράθυρα αλουμινίου καλύπτουν κάθε σας ανάγκη και έχουν άριστες ιδιότητες. Η τοποθέτηση τους είναι αρκετά εύκολη και προσφέρουν αυξημένη φοτεινότητα και θέα στον χώρο που θα τα τοποθετήσουμε.

Οι βασικότερες χρήσεις τους είναι σε βιτρίνες καταστημάτων, προσόψεις και χωρίσματα, παράθυρα μπάνιου, ενώ συνήθως τα τοποθετούμε σε συνδυασμό με συρόμενα και ανοιγόμενα παράθυρα.

Τα σταθερά παράθυρα αλουμινίου χωρίζονται σε:

 • Θερμοδιακοπής
 • Ψυχρά

Ενεργειακά & απλά παράθυρα αλουμινίου

Τα παράθυρα αλουμινίου διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο, λόγω του αλουμινίου που έχει μεγάλη ανθεκτικότητα ως υλικό. Επιπλέον θετικά χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι η ανθεκτικότητα στα καιρικά φαινόμενα, το μικρό κόστος συντήρησης και το χαμηλό βάρος του.

Οι βασικότερες κατηγορίες των προφίλ παραθύρων αλουμινίου είναι τα απλά ή αλλιώς ψυχρά και τα θερμοδιακοπτόμενα. Η διαφορά στα παράθυρα με θερμοδιακοπή, είναι το πολυαμίδιο, ένα υλικό το οποίο βρίσκεται στο προφιλ του παραθύρου και αυξάνει τις ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, τα τζάμια μπορεί να είναι διπλά ή τριπλά και περιλαμβάνουν στην επιφάνειά τους μια ειδική μεμβράνη από οξείδια αργύρου για μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.

Οι διαφορές σε επίπεδα απόδοσης μεταξύ ενός μονού, ενός διπλού και ενός τριπλού υαλοπίνακα είναι μεγάλες. Ενδεικτικά, ένα μονό τζάμι μπορεί να έχει συντελεστή θερμοπερατότητας 5,7 W/m2K, ένα απλό διπλό τζάμι 2,8 W/m2K, ένα ενεργειακό διπλό 1,1 W/m2K κι ένα τριπλό ενεργειακό 0,6 W/m2K. Με δεδομένο ότι ο συντελεστής θερμοπερατότητος όσο μικρότερος είναι, τόσο καλύτερος είναι, διαπιστώνει κανείς ότι το ενεργειακό διπλό τζάμι είναι περίπου 3 φορές πιο μονωτικό από το απλό διπλό και 5 φορές πιο μονωτικό από το μονό.

Παράθυρα αλουμινίου με ρολά

Τα κουτιά στα παράθυρα PVC και στα αλουμινίου είναι οι κατασκευές που αποθηκεύεται το ρολό και χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, τα επικαθήμενα και τα εξωτερικά. Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Γενικότερα τα ρολά είναι πιο λειτουργικά από τα ανοιγόμενα παντζούρια αλουμινίου. Το μοναδικό ίσως αισθητικό μεινέκτημα είναι η παρουσία του κουτιού αποθήκευσης που βρίσκεται πάνω από το παράθυρο. Λόγω των οπών που έχουν τα κουτιά αυτά, αποτελούν βασικό σημείο για θερμικές απώλειες.

Τα κουτιά μέσα στα οποία αποθηκεύονται τα ρολά χωρίζονται επίσης σε θερμοδιακοπτόμενα και σε απλά. Η βασικότερη διαφορά είναι ότι τα θερμοδιακοπτόμενα περιλαμβάνουν ένα ειδικό μονωτικό στην εσωτερική πλευρά τους, το οποίο μπορεί να είναι DOW και πολυαμίδια για καλύτερη θερμομόνωση. Παρακάτω θα αναλύσουμε περισσότερο το κάθε είδος καθώς και τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά τους.

Εξωτερικά ρολά

Τα Εξωτερικά ρολά αλουμινίου τοποθετούνται από την εξωτερική μεριά και ακριβώς πάνω από το λαμπά του κουφώματος. Έτσι, δεν μειώνεται το ύψος του παραθύρου όπως συμβαίνει με τα επικαθήμενα ρολά.

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα των εξωτερικών ρολών είναι:

 • Διατήρηση του ωφέλιμου ύψους των παραθύρων.
 • Τα κουφώματα με εξωτερικά ρολά έχουν καλύτερο συντελεστή θερμομόνωσης, επειδή το κουτί του ρολού δεν βρίσκεται μέσα στο άνοιγμα του κουφώματος, όπως συμβαίνει με τα επικαθήμενα κουτιά.

Τα βασικότερα μειονεκτήματά τους έιναι:

 • Ότι η αισθητική τους δεν είναι εφάμιλλη με αυτή των επικαθήμενων μιας και προεξέχουν από την υπόλοιπη τοιχοποιία.
 • Έχουν μειωμένη ασφάλεια διότι οι οδηγοί και το κουτί τους βρίσκονται εκτός της τοιχοποιίας και έχουν πρόσβαση από οποιονδήποτε.
 • Μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με μοτέρ και όχι χειροκίνητα.
 • Δυσκολία επιδιορθώσεων σε περίπτωση που δεν υπάρχουν μπαλκόνια.

Επικαθήμενα ρολά

Ως επικαθήμενα ονομάζουμε τα κουτιά που τοποθετούνται πάνω στην κάσα του παραθύρου, με αποτέλεσμα να μειώνουν το καθαρό ύψος του ανοίγματος.

Το ύψος του κουτιού διαφέρει ανάλογα με το είδος των ρολών που θα επιλέξουμε (π.χ. αλουμινίου, φυλλαράκι πολυουρεθάνης, φυλλαράκι βαρέως τύπου, μεγάλου αερισμού, διάτρητες).

Τα βασικότερα πλεονεκτήματα τους είναι:

 • Αυξημένη ασφάλεια αφού οι οδηγοί του βιδώνονται πίσω από την κάσα του παραθύρου.
 • Το ανέβασμα και το κατέβασμα των ρολών μπορεί να γίνει είτε με ηλεκτρικά ρολά, είτε με χειροκίνητα με ιμάντα, ακόμα και με συνδυασμό αυτών.
 • Ευκολία στη συντήρηση.
 • Περισσότερο καλαίσθητα από τα εξωτερικά ρολά.

Τα βασικότερα μειονεκτήματα είναι:

 • Μείωση του ύψους του παραθύρου.
 • Μειωμένη θερμομόνωση αν τα κουτιά δεν είναι θερμοδιακοπτόμενα.