P-Frame παράθυρα PVC

Τα παράθυρα PVC προσφέρουν υψηλά επίπεδα θερμομόνωσης και ηχομόνωσης και επιπλέον παρέχουν υψηλά standards αντιδιαρρηκτικής προστασίας. Η εταιρεία μας, εκτός από παράθυρα αλουμινίου, αναλαμβάνει την μελέτη, κατασκευή και τοποθέτηση παραθύρων PVC σε οποιαδήποτε διάσταση και χρωματισμό επιθυμείτε. Κατασκευάζουμε ανοιγόμενα παράθυρα με ανάκλιση και επάλληλα.

Αναλυτικότερα, τα κουφώματα PVC προσφέρουν:

  1. Υψηλές θερμομονωτικές ικανότητες λόγω του συνθετικού υλικού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τους.
  2. Αυξημένα επίπεδα ασφάλειας.
  3. Υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης, αφού μπορούν να μειώσουν τους εξωτερικούς ήχους κατά 80%.
  4. Αντοχή σε καιρικές συνθήκες και καταπονήσεις.

Παράθυρα PVC σε μεζονέτες στα Γλυκά Νερα

Στο έργο χρησιμοποιήθηκαν κουφώματα PVC Aluplast, με ενεργειακα τζάμια planistar με argon και ρολά αλουμινίου βαρέως τύπου με μοτερ αντίληψης εμποδιου. Τέλος, τοποθετήσαμε ρολά γκαράζ της εταιρείας alumil.

Παράθυρα PVC βάση ανοίγματος

Ανοιγόμενα παράθυρα PVC

Τα ανοιγόμενα παράθυρα PVC διαφέρουν λοσον αφορά τον τρόπο που ανοίγουν. Τα βασικότερα πλεονεκτήματά τους είναι οι πολύ καλές θερμομονωτικές και ηχομονωτικές τους ιδιότητες.

Επιπλέον, τα κουφώματα PVC έχουν ιδιαίτερα καλή αντίσταση στην υγρασία, μπορούν να περιλαμβάνουν σύστημα ανάκλησης, προσφέρουν ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα ασφαλείας & μπορούν να ταιριάξουν με τις περισσότερες σίτες αλουμινίου. Τα βελτιωμένα τεχνικά χαρακτήριστικά τους οφείλονται στους ειδικούς μηχανισμούς και τα περιμετρικά λάστιχα.

Συρόμενα παράθυρα PVC

Τα συρόμενα παράθυρα PVC διαφοροποιούνται λόγω των ειδικών μηχανισμών με ράγες, πάνω στις οποίες κινείται το παράθυρο. Υπάρχει δυνατότητα κατασκευής μεγαλύτερων διαστάσεων από τα τα ανοιγόμενα και απαιτούν λιγότερο υλικό PVC.

Τα συρόμενα χωρίζονται σε επάλληλα και χωνευτά παράθυρα. Στα πρώτα, τα παράθυρα κινούνται παράληλα το ένα με το άλλο, ενώ στα δεύτερα, τα παράθυρα μπαίνουν στο εσωτερικό του τοίχου.

Το προτέρημα των χωνευτών είναι ότι επειδή μπαίνουν στο εσωτερικό του τοίχου μαζί με τα παντζούρια αλουμινίου, εξοικονομούν χώρο και είναι πιό κομψά.

Σταθερά PVC

Τα σταθερά παράθυρα PVC έχουν υψηλές μονωτικές ιδιότητες μας δίνουν μοναδική θέα και φοτεινότητα, στους χώρους που τα τοποθετούμε. Μπορούν να καλύψουν μια μεγάλη γκάμα χρήσεων, όπως βιτρίνες από επορικά καταστήματα, προσόψει κτιρίων, παραθυράκια σε μπάνια και χωρίματα.

Κατά κύριο λόγω τα συνδυάζουμε με κάποια από τις προηγούμενες δύο κατηγορίες (ανοιγόμενα & συρόμενα). Η συγκεκριμένη κατηγορία χωρίζεται σε θερμοδιακοπτόμενα και ψυχρά.

Απλά και θερμοδιακοπτόμενα παράθυρα PVC

Τα παράθυρα PVC χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, βάση των μονωτικών τους ιδιοτήτων. Τα θερμοδιακοπτόμενα και τα απλά.

Το πολυαμίδιο είναι το υλικό που διαφοροποιεί τα ενεργειακά από τα απλά παράθυρα. Αυτό το υλικό αυξάνει σημαντικά τις μονωτικές ιδιότητες και το συναντάμε στα προφιλ των παραθύρων.

Τα τζάμια από τα παράθυρα κατασκευάζονται σε διπλά ή τριπλά, ενω αν θέλετε περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας μπορούν να περιλαμβάνουν μια ειδική στην επιφάνειά τους μια ειδική μεμβράνη από οξείδια αργύρου.

Παράθυρα PVC με ρολά

Τα ρολά αλουμινίου σε γενικές γραμμές θεωρούνται πιο λειτουργικά από τα πατζούρια. Το μικρό μειονέκτημά τους είναι το κουτί αποθήκευσης, το οποίο βρίσκεται πάνω από το παράθυρο και οι θερμικές απώλειες, λόγω των οπών που περιλαμβάνουν.

Τα κουτιά, είναι οι ειδικές κατασκευές μέσα στις οποίες αποθηκεύεται το ρολό. Μπορούμε να τα διαχωρίσουμε σε δύο βασικές κατηγορίες, τα εξωτερικά κουτιά και τα επικαθήμενα.

Παράθυρα PVC vs Αλουμινίου

Τα παράθυρα και οι πόρτες καθορίζουν την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου σε τεράστιο βαθμό. Έτσι η σωστή επιλογή των κουφωμάτων θα μειώσει την ενεργειακή κατανάλωση, αλλά και θα δημιουργήσει ένα άνετο κλίμα, χειμώνα καλοκαίρι. Και οι δύο επιλογές, φυσικά και είναι άριστες, όμως ο καθένας πρέπει να επιλέξει βάση των ιδιαίτερων αναγκών τις κάθε περίπτωσης. Αναρωτιέστε άν πρέπει να διαλέξετε PVC ή αλουμινίου? Έδώ σας παρουσιάζουμε τις 10 βασικότερες διαφορές τους.

 

Κόστος

Ένας σημαντικός παράγοντας κατά την επιλογή κουφωμάτων είναι το κόστος των παραθύρων αλουμινίου σε σχέση με τα PVC. Τα συνθετικά έχουν χαμηλότερο κόστος, φυσικά χωρίς να θυσιάζουν τίποτα από την απόδοσή τους και την ποιότητα. Αν λοιπόν το κόστος είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για εσάς, τα παράθυρα PVC είναι η καλύτερη λύση.

 

Διάρκεια ζωής

Τα παράθυρα PVC έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τα αλουμίνια. Αναλυτικότερα, τα κουφώματα αλουμινίου φτάνουν τα 60 χρόνια ενώ τα PVC τα 30 χρόνια. Με λίγα λόγια τα κουφώματα αλουμινίου έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά τα 30 χρόνια διάρκειας ζωής των pvc είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη, αφού η τεχνολογία σε 30 χρόνια θα είναι πιο ανεπτυγμένη όσον αφορά τα κουφώματα.

 

Ενεργειακή απόδοση

Τα παράθυρα και οι πόρτες από PVC έχουν καλύτερες μονωτικές ιδιότητες και αποτελούν την καλύτερη επιλογή αν η θερμομόνωση είναι το πρώτο σας κριτήριο.

 

Ηχομόνωση

Το PVC έχει επίσης καλύτερες ιδιότητες σε σχέση με το αλουμίνιο. Αν λοιπόν μένετε σε πολυσύχναστους δρόμους με φασαρία και η υσυχία είναι από τους πρώτους παράγοντες για την επιλογή κουφωμάτων, τότε σίγουρα επιλέξτε ως υλικό το PVC. Τα κουφώματα αλουμινίου σίγουρα προσφέρουν χαμηλότερα επίπεδα ηχομόνωσης σε σχέση με τα συνθετικά.

 

Ανθεκτικότητα

Τα PVC έχουν παρόμια ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες με τα αλουμινίου και η μόνη διαφορά όπως προαναφέραμε είναι η διάρκεια ζωής τους.

 

Σχεδιασμός

Και στα παράθυρα αλουμινίου και στα PVC θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία από χρώματα και στυλ που σίγουρα θα καλύψουν τις απαιτήσεις σας.

 

Συντήρηση

Τα PVC έχουν μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης σε σχέση με τα αλουμινίου, μετά την τοποθέτησή τους. Από την άλλη, και στις δύο περιπτώσεις το κόστος είναι πραγματικά πολύ μικρό έως αμελητέο.

 

Σκουριές

Τα PVC μπορούν να αντέξουν κάθε τύπο κλίματος, αφού είναι φοβερά ανθεκτικά στην υγρασία και δεν σκουριάζουν. Από τη άλλη, τα παράθυρα αλουμινίου είναι περισσότερο ευαίσθητα στο να σκουριάσουν μετά από πολλά χρόνια.

 

Παράθυρα PVC & εξοικονόμηση ενέργειας

Οι εποχές που ο κόσμος ενδιαφέρονταν μόνο για το στυλ και το χρώμα των κουφωμάτων που επέλεγαν για την κατοικία ή την επιχείρησή τους έχει παρέλθει εδώ και καιρό. Στις μέρες μας, οι ιδιοκτήτες επιλέγουν τα παράθυρα PVC και αλουμινίου, κατά κύριο λόγω βάση της ενεργειακής τους απόδοσης. Οι αιτίες δεν είναι μόνο το αυξανόμενο κόστος του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

Περισσότερο από το 30% των απωλειών θερμότητας σε κατοικίες και επιχειρήσεις χάνεται από τα παράθυρα και τις πόρτες. Οι κακές θερμομονωτικές ιδιότητες τους επιφέρουν διάφορα προβλήματα, όπως απώλεια χρημάτων από υπέρογκους λογαριασμούς, αλλά και την αύξηση του ενεργειακού αποτυπώματος της κατοικίας. Τα παράθυρα PVC με διπλά ενεργειακά τζάμια και θερμοδιακοπή, μπορούν να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση ενός κτιρίου κατά 75%, προσφέροντας τεράστια οφέλη στο ακίνητο και την τσέπη σας. Θα παρατηρήσετε άμεση εξοικονόμηση στη κατανάλωση ενέργειας και είναι επιπλέον μια αξιόλογη επένδυση για το ακίνητό σας.