Κουφώματα PVC

Τα κουφώματα PVC είναι μια έξυπνη λύση για αυτούς που αναζητούν αποτελεσματικότητα σε οικονομικές τιμές. Eίναι ιδανικά για χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και για περιοχές κοντά στη θάλασσα.

Έχουν τεράστια διάρκεια ζωής και προσφέρουν πολύ υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης και θερμομόνωσης, αφού το υλικό τους είναι κακός αγωγός της θερμότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα κουφώματα PVC εξοικονομούν τεράστια ποσά ενέργειας, στην κατοικία ή την επιχείρησή σας.

Η Professional Frame αναλαμβάνει την κατασκευή και τοποθέτηση σε παράθυρα PVC, μπαλκονόπορτες και πόρτες PVC.

Κτίριο με κουφώματα PVC

Κουφώματα PVC βάση τρόπου ανοίγματος

τριώροφη πολυτελής κατοικία με κουφώματα PVC

Ανοιγόμενα

Τα ανοιγόμενα κουφώματα PVC διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους τύπους λόγω του τρόπου ανοίγματός τους. Είναι δυνατόν να κατασκευαστούν με 1 ή παραπάνω φύλλα. Μπορούν επιπλέον να περιλαμβάνουν ανάκληση, και μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με σίτες αλουμινίου.

Μερικά από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των ανοιγόμενων κουφωμάτων PVC (Πολυβινυλοχλωρίδιο) είναι οι καλύτερες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές τους ιδιότητες, αλλά και η αντίστασή τους στην υγρασία.

Η υπεροχή τους οφείλεται κατά κύριο λόγω στους περιμετρικούς μηχανισμούς και ελαστικά που περιλαμβάνουν. Τα ίσως μόνα τους μειονεκτήματα είναι η λίγο αυξημένη τιμή σε σχέση με τα συρόμενα, και το ότι πρέπει να υπάρχει ελεύθερος χώρος μπροστά από το κούφωμα για να μπορεί να ανοιγοκλείνει.

Συρόμενα

Τα συρόμενα κουφώματα PVC διαφοροποιούνται λόγω του ειδικού μηχανισμού κύλισης με ράγες, πάνω στον οποίο κινείται το κούφωμα. Οι δύο βασικές κατηγορίες τους είναι τα επάλληλα και τα χωνευτά.

Στα επάλληλα τα φύλλα κινούνται παράλληλα και η μία πλευρά μένει πάντα κλειστή, αφού το ένα κούφωμα μπαίνει δίπλα στο άλλο.

Τα χωνευτά κουφώματα PVC έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να μπουν στο εσωτερικό του τοίχου και έτσι να βοηθήσουν στην εξοικονόμηση χώρου.

Το μειονέκτημα τους είναι οι μειωμένες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, που εξισορροπούνται σε περίπτωση που γίνουν ανασηκούμενα.

Σταθερά

Τα σταθερά κουφώματα PVC έχουν άριστες μονωτικές ιδιότητες όσον αφορά τη θερμότητα και τον ήχο, οικονομικές τιμές και επιπλέον μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο φάσμα αναγκών.

Μπορόύν να προσφέρουν αυξημένη θέα και φοτεινότητα στο χώρο και έχουν ευκολότερη, ποιό γρήγορη και πιο οικονομική τοποθέτηση από τα παράθυρα αλουμινίου. Τα σταθερά κουφώματα PVC είναι ιδανικά για βιτρίνες από καταστήματα, μικρά παράθυρα σε μπάνια, χωρίσματα, αλλά και προσόψεις.

Κατά κύριο λόγω μπαίνουν σχεδόν πάντα σε συνδυασμό με ανοιγόμενα ή συρόμενα κουφώματα PVC. Χωρίζονται βάση των μονωτικών ιδιοτήτων τους σε θερμοδιακοπτόμενα και ψυχρά.

Ενεργειακά & απλά κουφώματα PVC

Τα κουφώματα PVC ξεχωρίζουν για την μεγάλη τους αντοχή στη διάρκεια του χρόνου και στα έντονα καιρικά φαινόμένα. Έπιπλέον έχει χαμηλό βάρος και αρκετά μικρό κόστος για την συντήρησή του. Οι δύο βασικές κατηγορίες των κουφωμάτων PVC, όπως και στα αλουμινίου, είναι τα θερμοδιακοπτόμενα και τα απλά (ψυχρά).

Η βασική διαφορά των δύο αυτών τύπων είναι ένα μονωτικό υλικό που υπάρχει στο προφίλ των θερμοδιακοπτόμενων και αυξάνει τις μονωτικές τους ιδιότητες. Επίσης, μια ακόμα διαφορά μπορεί να είναι στα τζάμια, τα ποία μπορεί να είναι διπλά αλλά και τριπλά, και να περιλαμβάνουν μια ειδική μεμβράνη στην επιφάνειά τους για ακόμα μεγαλύτερη μόνωση.

κατοικία με κουφώματα PVC

Τύποι ρολών για κουφώματα PVC

Το ρολό των κουφωμάτων PVC μπορεί να αποθηκευτεί σε δύο διαφορετικούς τύπους κουτιών, στα εξωτερικά και στα επικαθήμενα. Οι δύο αυτές κατηγορίες έχουν φυσικά τα πλεονεκτήματα αλλά και τα μεινεκτήματά τους. Είναι κατά κύριο λόγω πιο λειτουργικά από τα παντζούρια, με το αισθητικό μειονέκτημα της παρουσίας του κουτιού πάνω από το κούφωμα.

Επιπλέον, λόγω του κουτιού αυτού έχουν μεγαλύτερες απώλειες σε θερμότητα και ήχο. Φυσικά αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αφού πλέον υπάρχουν και θερμοδιακοπτόμενα ρολά αλουμινίου, με ειδικό μονωτικό υλικό στην εσωτερική τους πλευρά. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικότερα ποιά είναι τα βασικότερα μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Εξωτερικά ρολά

Πλεονεκτήματα:

 • Υψηλότερες θερμομονωτικές ιδιότητες σε σύγκριση με τα απλά επικαθήμενα ρολά.
 • Με τη χρήση τους διατηρείται το οφέλιμο ύψος από τα παράθυρα, αφού η τοποθέτησή τους γίνεται στην εξωτερική πλευρά, πάνω από τον λαμπά του κουφώματος.

Μειονεκτήματα:

 • Μειωμένη αισθητική (λόγω του ότι προεξέχουν από το σύνολο της τοιχοποιίας), σε σχέση με αυτή των επικαθήμενων.
 • Λειτουργούν μόνο με τη χρήση του μοτέρ, οπότε η χειροκίνητη χρήση τους δεν έιναι εφικτή σε περίπτωση ανάγκης.
 • Μειωμένα επίπεδα ασφαλείας, αφού το κουτί τους βρίσκεται εκτεθημένο σε πρόσβαση από οποιονδήποτε.
 • Αυξημένος βαθμός δυσκολίας όσον αφορά τις επισκευές και την συντήρηση, αν δεν υπάρχουν βεράντες ή μπαλκόνια που να επιτρέπουν την άμεση πρόσβαση.

Επικαθήμενα ρολά

Πλεονεκτήματα:

 • Υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας σε σχέση με τα εξωτερικά, αφού οι οδηγοί τοποθετούνται πίσω από το πλαίσιο του κουφώματος.
 • Πολλαπλές επιλογές στο ανεβοκατέβασμα των ρολών, αφού μπορεί να γίνει χειροκίνητα, με ηλεκτρικό τρόπο, ή ακόμα και με συνδυασμό των δύο.
 • Μεγαλύτερη ευκολία στις εργασίες συντήρηση και επισκευής, εφόσον έχουν πρόσβαση από το εσωτερικό της κατοικίας..
 • Αυξημένη αισθητική αφού εναρμονίζονται καλύτερα με το σύνολο του κτιρίου.

Μειονεκτήματα:

 • Ένα από τα βασικότερα μειονεκτήματα είναι ότι με τη χρήση τους μειώνεται το οφέλιμο ύψος του παραθύρου, αφού τα τοποθετούμε κάτω από το κούφωμα, εντός του λαμπά.
 • Σε περίπτωση που δεν επιλέξουμε την θερμοδιακοπή, τα επικαθήμενα ρολά έχουν μειωμένες θερμομονωτικές ιδιότητες.

Μερικές πληροφορίες σχετικά με τα κουφώματα PVC

 • Η άριστη κατασκευή και η σωστή τοποθέτηση των κουφωμάτων PVC αυξάνει την μείωση απωλειών ενέργειας.
 • Τα κουφώματα PVC μπορούν να κατασκευαστούν με διπλά τζάμια, άρα και επιπλέον μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος.
 • Το PVC έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής και καλύτερη ανθεκτικότητα από τα ξύλινα κουφώματα.
 • Δεν χρειάζεται να βάφετε τα κουφώματα PVC, και αυτό σημαίνει λιγότερες εργασίες συντήρησης και μικρότερο κόστος μακροπρόθεσμα.
 • Έχουν χαμηλό βάρος και η τοποθέτησή τους είναι εύκολη.
 • Το PVC είναι πολύ ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και στη διάβρωση από τη σκουριά.